Diensten

Een paard correct opleiden door middel van respect, vertrouwen, plezier en geduld, dat is mijn doel in de training van paarden op alle niveaus.

Anna Eggenhuizen traint volgens de Klassieke Rijkunst methode, gecombineerd met werken aan de hand en freestyle. Door deze trainingsmethode zijn veel problemen op te lossen en te voorkomen. De communicatie tussen ruiter en paard wordt op deze manier ook positief ontwikkeld. Anna is gespecialiseerd in Natural Horsemanship en gedragsproblemen. Tevens is zij 3 maanden intern in opleiding geweest bij Ton Duivenvoorden en heeft zij in het buitenland gewoond en gewerkt met paarden. Zij rijdt op Z niveau en wordt begeleid door een subtop amazone.

Waar is mijn training op gebaseerd?
Ieder paard heeft net als wij links- of rechtshandig zijn een natuurlijke buiging. Wanneer hij in de natuur loopt zal dit geen problemen geven, maar als er een ruiter op zijn rug gaat zitten en hij met enkele tientallen kilo’s extra wordt belast kunnen er allerlei problemen ontstaan. Vaak gaan ruiters mee in de natuurlijke buiging van het paard, dit gebeurt meestal onbewust maar hierdoor gaat het paard wel steeds schever lopen. Hierdoor zullen op den duur problemen ontstaan omdat het paard verticaal niet in evenwicht is en daardoor zijn gewicht niet gelijk over de benen verdeeld. Alleen wanneer het paard verticaal in evenwicht is kan hij zijn buikspieren aanspannen, de rug ontspannen en pas dan kan de achterhand ondertreden en zal het paard nageeflijk zijn. Alleen een rechtgericht paard zal zich kunnen ontspannen, gelijke aanleuning op beide teugels nemen, zal zich laten verzamelen en oprichten. Hierdoor gaan de paarden veel beter bewegen, worden mooier en gelijkmatiger in de bespiering, zitten beter in hun vel en zijn vaak vriendelijker en rustiger in de omgang en zullen met plezier voor je werken.

Voor meer informatie kun je altijd bellen of mailen. Voor een overzicht van mijn diensten kun je hieronder op de links klikken.

Grondwerk les | Paardentaxi | Trailer laden | Clinics | Groom | Uitbrengen op wedstrijd | Paard in training | Training op locatie